قانون گذار مصادیق جرایم رایانه ای و مجازات راجع به آن را در قانون جرایم رایانه ای مورد بررسی قرار داده و با، تعیین عنصر مادی هر جرم، به صورت جداگانه آن را جرم انگاری نموده و برای هریک مجازاتی را تعیین کرده است. این مجازات می تواند حسب مورد مشمول حبس و جزای نقدی و یا هر دوی آنها باشد که مرتکب محکوم به تحمل آن است. بنابراین مجازات جرایم سایبری محور اصلی این مقاله خواهد بود.
مصادیق جرایم رایانه ای و مجازات های آن
این جرم، همان گونه که از نامش پیداست قرار است با دستکاری و خرابی های در فضای مجازی و اینترنت تحقق یابد و اسباب فریب قربانی جرم را فراهم کند. فاعل جرم می تواند این جرم را در قالب یکی از مصادیق ذیل انجام دهد
دسترسی غیر مجاز
ماده 1 قانون جرایم رایانه، فاعل جرمی را که به طور غیر مجاز، به تدابیر امنیتی دسترسی پیدا کرده است را محکوم به تحمل مجازات حبس از 91 روز تا 1 سال و پرداخت جزای نقدی از 5 تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات می کند.
شنود غیر مجاز
ماده 2 در تعریف این جرم بیان می دارد که هرگاه کسی به طور غیر مجاز، محتوی در حال انتقال را شنود کند محکوم به تحمل حبس از 6 ماه تا 2 سال و پرداخت جزای نقدی از 10 تا 40 میلیون ریال و یا هر دو محکوم خواهد بود.
جعل رایانه ای
ماده 6 فاعل جرمی را که اقدام به تغییر و ورود متقلبانه داده ها کرده را محکوم به تحمل مجازات حبس از 1 تا 5 سال و پرداخت جزای نقدی از 20 تا 100 میلیون ریال و یا هر دو محکوم خواهد کرد.
تخریب رایانه ای
ماده 8 بیان می دارد که هرگاه کسی به طور غیر مجاز، داده های را حذف کند و یا با تخریب و مختل کرده آن، داده ها را غیر قابل پردازش کند محکوم به تحمل حبس از 6 ماه تا 2 سال و جزای نقدی از 10تا 40میلیون ریال و یا هر دو محکوم خواهد بود.
سرقت رایانه ای
ماده 12 قانون جرایم رایانه ای در تعریف این جرم بیان می دارد که هرگاه کسی به طورغیر مجاز،داده های متعلق به دیگری را برباید حسب مورد محکوم به تحمل مجازات است
اگر عین داده ها، در اختیار صاحب آن باشد تنها فاعل جرم محکوم به پرداخت جزای نقدی از 1 تا 20 میلیون ریال می باشد.
در غیر این صورت، فاعل جرم علاوه بر پرداخت جزای نقدی محکوم به تحمل مجازات حبس از 91روز تا 1 سال و یا هر دو مجازات محکوم می شود.
جرایم علیه عفت عمومی
زمانی که فاعل جرم، به وسیله سامانه های رایانه ای، محتویات مستهجن را، توزیع و معامله کند محکوم به تحمل مجازات، حبس از 91 روز تا 2 سال و پرداخت جزای نقدی 5 تا 40 میلیون ریال و یا تحمل هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
هتک حیثیت و نشر اکاذیب
یکی دیگر از جرایم سایبری که قانون گذار در قانون جرایم رایانه ای به آن اشاره داشته هتک حیثیت است که بیان می دارد که هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد و یا تحریف کند محکوم به تحمل مجازات حبس از 91روز تا 2 سال و پرداخت جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
مزیت داشتن وکیل جرایم سایبری
همان گونه که ملاحظه می شود تعیین مصادیق جرایم سایبری کاری دشوار است و اگر مرتکب نتواند عنوان مجرمانه جرم را به درستی تشخیص دهد شکایت او مسلما به نتیجه نرسیده و او نمی تواند خواستار جبران خسارات و مطالبه جزای نقدی از فاعل جرم باشد. پس بهتر است که قربانی جرم سیر روند پرونده کیفری خود را که در حوزه جرایم رایانه ای و سایبری تحقق یافته در بدوا امر به وکیلی متخصص که تخصص و آگاهی کافی به جرایم رایانه ای داشته بسپارد.
آیا الزامی است که در روند پرونده جرایم سایبری از خدمات وکیل بهره مند شویم؟
شما الزامی به داشتن وکیل جرایم سایبری نداشته و خود شخصا می توانید روند پرونده کیفری خود را عهده دار شوید اما بایستی توجه داشته باشید که قانون گذار هر یک از مصادیق جرایم رایانه ای را جداگانه مورد بررسی قرار داده و مجازاتی را برای فاعل جرم تعیین کرده است. تعیین عنوان مجرمانه و طرح شکایت کاری دشوار است و اگر شما به قانون جرایم رایانه ای آگاهی نداشته باشید هرگز نمی توانید نتیجه مطلوبی را از روند پرونده کیفری خود در محکمه داشته باشید. پس وجود وکیل جرایم رایانه ای اهمیت زیادی داشته و در گرفتن نتیجه مطلوب از روند پرونده به شما کمک شایانی را خواهد کرد. پیشنهاد ما برخوردار شدن از خدمات تیم حقوقی صدرا است شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با وکلای متخصص ما از طریق تلفنی ، آنلاین و حضوری در ارتباط باشید.
نتیجه گیری
ما در این مقاله مجازات جرایم سایبری را مورد بررسی قرار دادیم و مصادیق جرایم سایبری را که در قانون جرایم رایانه ای مورد بررسی قرار گرفته به صورت جداگانه بررسی کردیم. در صورتی که شما قربانی جرایم رایانه ای هستید و نمی دانید چگونه اقدام کنید تا به نتیجه مطلوبی برسید و الزام فاعل جرم به جبران خسارات را خواستار شوید هرگز نگران نباشید. تیم حقوقی صدرا بعنوان یک وکیل سایبری در کنار شماست. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با وکلای تیم ما در ارتباط باشید.
پیشنهادات
تیم حقوقی صدرا با داشتن چندین سال سابقه در حوزه وکالت، سعی بر آن داشته که بهترین خدمات حقوقی را به افرادی که درگیر مشکلات در حوزه های مختلف حقوقی هستند ارائه دهد شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با وکلای تیم ما در ارتباط باشید.
برخی از سوالات متداول
جرایم سایبری چیست و چه مجازاتی دارد؟
به جرایمی که بستر تحقق آن اینترنت است جرایم سایبری می گویند که مصادیق متعددی داشته ومجازات هر یک به طور جداگانه در قانون جرایم رایانه ای مورد بررسی قرار گرفته است.
2.چگونه اقدام به جستجوی بهترین وکیل جرایم سایبری در تهران کنیم؟
شما می توانید با مراجعه به سایت حقوقی صدرا،درصدد یافتن و جستجوی بهترین وکیل جرایم سایبری در تهران باشید.
بدون دیدگاه