یکی از جرایم شایع در بیشتر جوامع در حوزه اینترنت و فضای مجازی در حال وقوع است. به همین دلیل اطلاع از قوانین و لوایح حقوقی در چنین شرایطی، بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود. مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی در واقع بیان مسائل و مشکلات حقوقی مراجعهکننده از افراد مطلع و پاسخگویی صحیح آنها در این زمینه است. باتوجهبه پیچیده بودن مسائل حقوقی در خصوص جرایم اینترنتی، در صورت بروز مشکلات بهترین راهکار برای موفقیت در حل چنین پروندههای، استفاده از افراد متخصص و خبره در این زمینه بهعنوان حقوقدان است. برای اطلاع از همه شرایط کاریها در خصوص مشاوره حقوقی در این زمینه در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
جرایم اینترنتی چیست؟
قبل از پرداختن به مقوله مشاور حقوقی در مورد جرایم اینترنتی، نخست باید بدانید جرایم اینترنتی چیست؟ بهطورکلی هرگونه آزار و اذیت که با نادیدهگرفتن حقوق دیگران انجام شود، تخلف محسوب میشود. چنانچه این مسائل و مشکلات از طریق اینترنت صورت گیرد، با لفظ جرایم اینترنتی از آن یاد میشود. جرایم اینترنتی دارای طیف گستردهای است که همین امر باعث تصویب قوانین و لوایح مختلف قانونی در این زمینه شده است.
استفاده افراد از رایانه و گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا، باعث شده که افراد سودجو بهقصد منفعت مالی اقدام به سوءاستفاده از حریم شخصی و خصوصی دیگران در این فضا نمایند. چنانچه با شرایط اینچنینی مواجه شدید، بهترین راهکار برای موفقیت و احقاق حق استفاده از افراد ماهر و خبره در این زمینه است. شما میتوانید با استفاده از مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی به افراد متخصص در این زمینه متصل شده و علاوه بر دریافت مشاوره، در صورت لزوم از این افراد بهعنوان وکیل برای پیگیری پروندههای جرایم اینترنتی استفاده کنید.
مجازات جرایم اینترنتی چیست
بر اساس قانون و ماده ۱۷ جرایم اینترنتی هر کسی با سامانههای رایانهای یا مخابراتی به انتشار تصاویر، فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت بپردازد و آن ها را در دسترس دیگران قرار دهد هتک حیثیت محسوب میشود. به ۹۱ روز تا ۲ سال حبس، به همراه جریمه نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال محکوم میشود. در واقع ماده ۱۷ قانون جرایم رایانهای در ۵ بخش مختلف و ۵۵ ماده تنظیم شده و مجازاتها با توجه به میزان جرم متفاوت خواهد بود.
برخی از جرایم در این حوزه وجود دارند که در دسته جرایم اینترنتی قرار نمیگیرند. به عنوان مثال عکسها و یا فیلمهای خصوصی دیگران که از طریق تلویزیونهای خصوصی، از طریق چاپ کاغذ و سیدیهای غیر مجاز پخش شدهاند جزء جرایم رایانهای به شمار نمیروند. در صورتی که با اجازه مقام قضایی و مجوز قاضی عکس و یا مستنداتی از اعمال مجرمانه فرد صادر شده باشد جرم محسوب نمیشود.
در ماده ۱۴ قانون جرایم رایانهای آمده است که هر کس توسط سیستمهای رایانهای محتویات مستهجن تولید، ارسال و منتشر کند مجازات میشود. اگر محتویات مستهجن به کمتر از ۱۰ نفر ارسال شده باشند مجرم به یک تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود. چنانچه مرتکب اعمال گفته شده در این ماده مفسد فی الارض شناخته نشود به حداکثر دو مجازات مقرر در این ماده یعنی حبس و جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
انواع جرایم اینترنتی
از جمله شایعترین جرایم اتفاق افتاده در فضای مجازی و اینترنت شامل موارد زیر است:
· آزار و اذیت و ایجاد مزاحمت
یکی از موارد شایع و فراگیر جرایم در اینترنت مربوط به مزاحمت و آزار و اذیت بهخصوص برای نوجوانان و جوانان است که بیشتر گریبانگیر دختران میشود. ایجاد شایعات و گفتههای غیرواقعی و نشر آن در فضای مجازی از جمله این جرایم اینترنتی است.
· دسترسی غیرمجاز و سرقت اطلاعات
این نوع از جرم که با استفاده از رایانه و از طریق نرمافزارها انجام میشود، بهقصد بهدستآوردن اطلاعات خصوصی و مالی افراد انجام میشود. این نوع از جرایم اینترنتی که به حمله سایبری معروف است، بهگونهای انجام میشود که باعث اختلال در سامانههای امنیتی و دسترسی به اطلاعات مهم افراد میشود.
· توهین و فحاشی
از دیگر مواردی که افراد را ملزم به مراجعه به مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی مینماید، با ایجاد فحاشی و توهین در فضای مجازی صورت میگیرد. بسیاری از کاربران در صفحات وبسایت و شبکههای اجتماعی به بیان نظرات و اعتقادات خود میپردازند. تحت این شرایط برخی از بازدیدکنندگان از این صفحات شاید با این موارد موافق نباشند. به همین دلیل در برخی از موارد با پاسخهای توهینآمیز و خارج از ادب اقدام به پاسخ مینمایند که منجر به ناراحتی کاربران خواهد شد.
· جاسوسی از طریق اینترنت
همانطور که میدانید جاسوسی و تجسس در امور افراد با روشهای مختلفی صورت میگیرد. یکی از نمونههای باب شده در فضای مجازی نیز جاسوسی از طریق اینترنت است. جاسوسی از اطلاعات رایانه شخصی و شرکتی از جمله نمونههای بارز در این زمینه است.
· هک اطلاعات و سیستمهای رایانهای
همانطور که میدانید استفاده از رایانه و فضای اینترنتی به یک امر مهم جهانی تبدیل شده است. تحت این شرایط افراد سودجو و متخلف نیز بهمنظور دستیابی به منافع مالی بیشتر اقدام به هک اطلاعات و سیستمهای رایانهای به کمک برنامهنویسیهای مختلف در این زمینه مینمایند.
· سوءاستفاده از بانکهای اطلاعاتی
امروزه برای پیشبرد بهتر کارها اکثر ادارات و مراکز از رایانهها و فضای اینترنت استفاده میکنند. به همین دلیل شاهد به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی افراد مختلف در این فضا هستیم. بیگ دیبا محل ذخیرهسازی این اطلاعات در سرورهای مختلف است. در برخی اوقات با وجود تحریمهای امنیتی و لایههای محافظتی، هکرها با استفاده از بدافزارها و فایلهای ویروسی اقدام به هککردن این بانکهای اطلاعاتی نموده و بهاینترتیب به اطلاعات شخصی دیگران دسترسی پیدا میکند. لزوم استفاده از مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی در مواردی اینچنینی بیشتر میشود. چرا که در شرایط اینچنینی بسیاری افراد سودجو اقدام به انتشار و تحلیل اطلاعات شخصی ذخیره شده در این بانکهای اطلاعاتی مینمایند.
- ایجاد موانع در دسترسی کاربران
- ایجاد راههای میانبر پرداخت مالی
- نقض قوانین کپیرایت
- بزهکاری اینترنتی
- سوءاستفاده از زنان و کودکان
- حملات سایبری
و… از دیگر جرایم متداول اینترنتی شناخته شده در بسیاری از جوامع است.
مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
جرایم اینترنتی ممکن است برای هر شخصی اعم از حقیقی حقوقی و در هر شرایطی پیش آید. وکلایی که بهعنوان مشاور در این زمینه فعالیت میکنند، به دو صورت در چنین مواردی میتوانند به افراد کمک کنند.
- با ارائه راهکارهای مختلف اطلاعاتی در این زمینه قبل از هر گونه چالشی، مانع از وقوع چنین جراحی میشوند.
- چنانچه درگیر پروندههای جرایم اینترنتی شدید بهراحتی قادر به حلوفصل اختلافات به وجود آمده در این زمینه با استفاده از تجربیات و قوانین خاص خود در این زمینه شوند
چنین افرادی باتوجهبه سابقه کار در چنین حیطههایی، تسلط کافی و مناسب به قوانین و مقررات حقوق تجارت الکترونیکی، حقوق فضای مجازی، قانون جرایم اینترنتی و… دارند. تحت این شرایط قادر بهحداقلرساندن تهدیدات بالقوه اینترنتی به لحاظ قانونی و حقوقی هستند. یکی از مهمترین ویژگیهایی که مشاور حقوقی جرایم اینترنتی باید داشته باشد نیز تخصص لازم در حلوفصل پروندههای کیفری است. چرا که جرایم اینترنتی باتوجهبه شرایط قانونی لحاظ شده دراینخصوص در دسته جرایم کیفری قرار دارند. دانش کافی در خصوص قوانین و لوایح کیفری از جمله نکات مهم حائز اهمیت برای مشاورههای حقوقی در جرایم اینترنتی به شمار میرود.
کلام پایانی
باتوجهبه گستردگی و پیچیدگیهای بسیار در جرایم اینترنتی، بهترین راهکار در حل چنین مسائلی استفاده از افراد خبره و باتجربه در این زمینه است. وکلای پایه یک دادگستری که در زمینه جرایم کیفری در صدرا فعالیت میکنند، بهترین گزینه برای انجام مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی هستند. چرا که باتوجهبه حیطه کاری، از قوانین و لوایح کیفری در این زمینه مطلع بوده و با ارائه راهکارهای مختلف بهترین خدمات و اطلاعرسانی را به افراد حقیقی و حقوقی در این زمینه ارائه خواهند داد.
ازآنجاییکه جرایم اینترنتی در حال حاضر در طیف گستردهای در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در حال وقوع هستند، بهتر است قبل از بروز هرگونه مشکلی برای افراد با استفاده از مشاوره حقوقی در این زمینه مانع از بروز مشکل و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی خود در این فضا شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر رزرو مشاوره حقوقی نمایید تا وکیل سایبری موسسه حقوقی صدرا اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
بدون دیدگاه